top of page
floor-1256804_1920.jpg
white_logo_transparent_background - kopie.png

Geschiedenis

IMG-20190916-WA0005.jpg

In 2012 werd er in het dorp IJhorst, door drie vrienden, nagedacht over een ontmoetingsplaats voor de jeugd. Een speciale plek waar je na schooltijd naar toe kan gaan om gezellig met je vrienden te chillen. In overleg met gemeente Staphorst, kregen wij een jongerenwerker toegewezen van de organisatie SaamWelzijn. Datzelfde jaar ontstond Jeugdsoos de Poele. De Jeugdsoos werd gevestigd in de voormalige bibliotheek van IJhorst. Iedere vrijdag avond van 19:30 tot 23:00 uur was het pand geopend voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar. Iedere vrijdag om de twee weken, werd het initiatief genomen om een leuke activiteit te organiseren, zoals lasergamen of filmavonden. Naast de activiteiten kun je op locatie genieten van een hapje en een drankje, diverse games op de Playstation, darten, tafelvoetbal en de nieuwste hits van DJ Easy-L. Echter was dit niet direct het doel dat de drie vrienden in eerste instantie voor ogen hadden. De activiteiten waren altijd erg leuk en gezellig, maar ze waren tevens erg kleinschalig en alleen bestemd voor de jeugd van IJhorst.

Beau van der Veldt dacht er anders over. Voor hem is het belangrijk dat eenieder kan genieten van de activiteiten die er georganiseerd worden.

Zowel de jeugd van IJhorst, als de mensen van buitenaf. Beau, die zelf erg gesteld is op gezelligheid, runt de plaatselijke gameclub van IJhorst. Game Club IJhorst (GCIJ). Al enige tijd speculeerde hij om een evenement te organiseren die voor iedereen toegankelijk was. In overleg met de jongerenwerker, mocht hij 1 activiteit naar zijn eigen visie inrichten. Rond Halloween was het dan zover, De HorrorTocht was ontstaan. Het angstaanjagende spektakel was een groot succes en wordt tot op heden nog steeds georganiseerd. Na het succes van de HorrorTocht, keek Beau met een heel ander oog naar de jeugdsoos. Volgens hem was het concept nog niet af. Maar er werden nog wel kansen gezien in de jeugdsoos. Niet als ontmoetingsplaats, maar als opstapje naar een groter doel.

Beau zag zijn kans liggen en begon meteen met brainstormen. In 2013 werd ACIJ opgericht, de letters kun je terugvinden op bijna iedere reclameposter van de jeugdsoos.

floor-1256804_1920.jpg

Waar streven wij naar

Wat willen wij bereiken

Activity Community IJhorst zet zich in voor de saamhorigheid en de sociale cohesie in IJhorst en omstreken.

Met als motto; 'Even, Samen, Genieten' 

worden er activiteiten en evenementen georganiseerd die de mensheid dichter bij elkaar brengt en de generatie breuk probeert te minimaliseren.

Creativiteit

Creativiteit vanuit een ander oogpunt. Overal zie je creativiteit. Dit kan heel minimalistisch zijn, maar ook erg groots zijn uitgepakt. Jezelf ontplooien, nieuwe dingen leren en voortgang ontwikkelen staat voorop. Samen met het team zijn wij altijd op zoek naar de meest originele creatieve ideeën om tot leven te wekken.

Doelgroep?

Best wel lastig, zou je kunnen stellen. De snelle ontwikkeling van de wereld om ons heen en de vele diverse interesses zorgen ervoor dat er een breuk ontstaat tussen generaties, maar zorgen er tevens voor dat veel mensen minder sociale contacten opzoeken. Daarom heeft Activity Community IJhorst besloten geen doelgroep te stellen voor haar publiek. Een ieder mag en kan voor zichzelf beslissen. Wij zijn er voor iedereen, van jong tot oud!

Ontmoet ons

20191026_155841.jpg

Onze locatie

Een random kraakpand in IJhorst

ACIJ is deels gevestigd in Jeugdsoos 'De Poele' in IJhorst. Wij werken samen met Saam voor de jeugd in IJhorst en omstreken. Ons pand heeft vele verhalen, zo was het ooit een politiebureau en een peuterspeelzaal. Nu zitten wij samen met de ouderen in IJhorst, in het pand. Om meer te weten over ons gebouw, of wil je een keer een rondleiding. Mail ons gerust. 

Kom samen werken

Altijd op zoek naar een helpende hand, hopen wij dat we tijdens de volgende activiteit onze krachten kunnen bundelen.

bottom of page